Лондон за 3 дни


Добра оферта на Wizz Air отвори пред нас възможността да отскочим до Лондон за три дни в края на март. Може да ви се струват недостатъчни, но с една добра програма може да се извлече максимално удоволствие от посещението на този, скътал много тайни в себе си, град.

Ден първи

От летище Лутън до гара Виктория се придвижихме с Теравижън (Green Line). (Съвет: За пътуване с градския транспорт се запасете с Oyster card(s), попитайте приятел или сами инвестирайте в картата, цените на билетите са осезаемо по-евтини с тях.) След чаша освежително кафе се отправихме към портите на Бъкингамския дворец. За съжаление дворецът е отворен за посещение само през лятото - успяхме да разгледаме кралската резиденция само от вън. Мемориалът на кралица Виктория, включващ фонтан и редица статуи с различни символики. Статуята на кралица Виктория е обърната към The Mall. Избрахме алеите на парка Сейнт Джеймс  на път за Уестминстърското абатство и Биг Бен  – насладете се на лебедите и пеликаните, плуващи наоколо.

След сградата на Парламента, Биг Бен и сградата на абатството и се отправихме към Британския музей (Вход – свободен, както и входовете във всички други музеи в града). Съвет: Разгледайте сайта на музея и решете какво точно искате да видите там, ориентирайте се по схемата на страницата за местоположението на желаните обекти – така ще спестите време. През деня се провеждат и безплатни беседи на различна тематика, с продължителност около 30 мин. –  часовете и темите на беседите също са посочени в сайта.

Вечерта ни намери на площад Пикадили (Piccadilly Circus), където се насладихме на хапване в намиращото се в непосредствена близост заведение на Джейми Оливър - Jamies Oliver's Diner (с предварителна резервация през сайта). Насладихме се на вкусни бургери там (има и вегетариански).

Ден втори


Стартирахме деня с Националната галерия – ако сте любители на изобразителното изкуство, това е вашето място. Входът и тук е свободен, но както и при Британския музей, предварителната ориентация в интернет сайта на галерията ще ви спести врeме. Окото на Лондон (London Eye) – платеното удоволствие, което ви препоръчвам да си доставите, усещането е невероятно. Кулата на Лондон (Tower of London) оставихме за следобедните часове, след което се насладихме на вечеря на брега на Темза с изглед към Тауър Бридж в ресторант Strada. Резервацията отново направихме online. (Обръщане на внимание: Ако се случите в Лондон в понеделник пиците в Strada са на цена от 5 паунда. Опитайте заслужава си и храната и гледката.)


Ден трети

Ако искате почувствате атмосферата на Джурасик парк, заповядайте в Природонаучния музей.

Направете Кенсингтън гардън, мемориала на принц Албърт, Кенсингтън Палас, както и самият квартал Кенсингтън задължителна част от разходката си – прекрасен, скъп, разточителен, просторен. На красиви и луксозни имоти може да се насладите преминавайки по улицата с посолства – Kensington Palace Gardens, минете по цялото й протежение, няма да съжалявате.  

И още нещо красиво за финал – Roof Gardens – полюбувайте се на плуваща патица или тичащо розово фламинго на покрив с площ 1,5 дка., 30 метра над суетнята на града. Самият покрив е разделен на няколко отделни градини – SPANISH GARDEN, TUDOR GARDEN, ENGLISH WOODLAND GARDEN, всяка една със собствено очарование и атмосфера. Предварителна резервация не е необходима, входът е само срещу записване на рецепцията – вземете под внимание, че ако в момента се провежда частно събитие, няма да бъдете допуснати.Публикуване на коментар

My Instagram

Copyright © Стъпки - Блог за пътешествия и свободно време на Vickito. Made with by OddThemes