За какво си мисля, когато си мисля за храненето (на път за Плевен)Снимка: pixabay.com
Ако някога (или по-често) ви се наложи да пътувате по северната артерия на българската транспортна мрежа или с други думи – поели сте посока „право на север“ към Плевен, Русе или дори Букурещ и изпаднете в неведение къде да се подкрепите по пътя, отклонете се при Луковит – на Консервната! Понастоящем заведението се казва Снек бар Викки, но за всички в околността е известно с предишното предназначение на района, в което е поместена сградата на заведението. (Не го бъркайте обаче с ресторантчето със същото име, находящо се на главния път в с. Петревене. Говори се, че собственикът е един и същ, но информацията е все още непотвърдена.)

И така преди изхода на Луковит – посока Плевен, от лявата страна, след неголям автосервиз, се е сгушил един оазис за гастролиращия лакомник. (Въпреки, че се намира на самия главен път, заведението остава малко скрито, не се вижда добре от пътя, затова внимавайте да не го пропуснете!)


Ако минавате от там по обяд – ще ви предложат обедно меню с вкусни, приготвени на място, манджички. Не се притеснявайте, ако пътят ви заведе там по друго време на деня – менюто е достатъчно богато за да задоволи всякакви капризи – изобилие от салати, аламинути и основни ястия. Цените са народни, а порциите – огромни:

Селска салата - 500 гр., 4 лв.
Кашкавал пане - 250 гр., 5,50 лв.
Пилешки хапки със сусам - 400 гр., 6 лв.

Обслужването е на ниво – без да се водят записки, всичко се изпълнява бързо и точно. Впечатление правят и автомобилите с чуждестранна (обикновено румънска регистрация), редовно паркиращи отпред.


Bon Appétit!

Публикуване на коментар

My Instagram

Copyright © Стъпки - Блог за пътешествия и свободно време на Vickito. Made with by OddThemes