Boarding Time: Моите 11, които вземам с мен на борда (на самолета)

Снимка: pixabay.com
Пътуването със самолет често може да ни подложи на голямо изпитание. Всеки един полет носи нови впечатления и наблюдения за това, какво ще направи следващото ни пътуване по-комфортно и ще превърне няколкото часа на борда в едно наистина приятно преживяване. Изискванията към размера на ръчния багаж са индивидуални за всяка авиокомпания и трябва предварително да сме запознати с тях. След което започваме обмислянето, как да запълним позволеното ни пространство с наистина необходими неща. Ето моят списък, които ме следва във всяко едно пътуване:

1. Билети, документи, резервации, застраховка (или поне онази част от цялата документация, свързана с кредитната ми карта, която се отнася за застраховката „Помощ при пътуване“ – до сега не съм чувала за кредитна карта, която да няма включена такава. Ако има, моля коригирайте ме!)

2. Портфейл с кредитна карта (поне една) и пари в брой (националната валута на страната, в която ще пребивавам и малко български лева).

3. Телефон с много музика и слушалки (зарядното също е в комплекта).

4. Електронен четец с качени няколко книги от списъка ми за четене.

5. Връхна дреха или голям, широк шал. Дори и при по-топло време климатичната инсталация може да е настроена на по-ниски от поносимите от мен температури.

6. Надуваема възглавничка – тип яка, в случай, че реша да подремна на борда. Тапите за уши също могат да се окажат полезни в този случай.  

7. Rescue Original Drops или друг вид капки при стрес – хубаво е човек да има едни такива под ръка. При едно пътуване преживяхме силна турболенция, която ни изплаши не на шега. Една от пътничките в самолета ни предложи от тях и от тогава са включени и в моя списък.

8. Нещо за похапване. Храните в ръчния багаж не са забранени – сандвичи, солети, шоколад, банан или ябълка – вземам, това, от което мисля, че ще имам нужда на борда.

Следващите три точки са добавени след едно пътуване, при което се озовахме в чужда страна с никакъв багаж. Е, да, наистина си го получихме обратно в рамките на няколко дни, но горчивият привкус, дошъл със загубата на багажа, остана да нагарча.

9. Един комплект бельо и резервна блуза.

10. Малки разфасовки козметика – разрешени на борда на самолета са до 1 л. течности, разпределен в разфасовки до 100 мл. всяка. Всичко това трябва да е поставено в прозрачна затворена торбичка (20x20 см.), от която може да се намери на летището. На някои летища са безплатни, на нашето – може да си закупите такава от РЕП-овете.

11. Лекарства, които трябва да се вземат своевременно.

Най-важното, което не влиза в никоя от точките по-горе е доброто настроение - то ще се справи с всяка една (дори непредвидена) ситуация.

Хайде, време е да изберем следващата дестинация!Публикуване на коментар

My Instagram

Copyright © Стъпки - Блог за пътешествия и свободно време на Vickito. Made with by OddThemes