9 снимки, които ще ви накарат да посетите зоопарка в Амстердам

Ако ви предстои пътуване до холандската столица и все още се чудите дали да включите зооологическата градина ARTIS Royal Zoo в програмата си, ами... не се чудете. Надявам се със следващия пост и снимките към него да ви убедя, защо преживяването си заслужава.

1. Камили

ARTIS Royal Zoo - Камили
Оазисът вляво от главния вход на зоопарка, заобиколен с вода, пресъздава нагледно един африкански пейзаж. Усещането e за мигновено пренасяне на територията на топлия континент.

2. Жирафи

ARTIS Royal Zoo - Жирафи
Ако мечтаете да посетите Африка, да отидете на сафари за да видите жираф... тук могат да сбъднат част от мечтата ви... Е, сафарито няма как да ви го осигурят, но възможността да наблюдавате това красиво и впечатляващо животно от няколко метра е изкушаваща. Късметлии бяхме, че успяхме да се запознаем и с най-малкия представител на рода в зоологическата градина и да споделим момента на близостта между бебе и майка, онагледена чрез кърменето. 

3. Горили

ARTIS Royal Zoo - Горили
Посетете едно семейство на представителите на най-големия род човекоподобни маймуни - горилите.  

4. Костенурки

ARTIS Royal Zoo - Костенурки
Едни от най-големите представители на вида, идващи от Сейшелските острови. На редовно годишно претегляне на костенурките в зоологическата градина през 2011 г., един от представителите на вида е измерен с тегло от 229 кг.

5. Павилионът на пеперудите

ARTIS Royal Zoo - Пеперуди
С преминаването пред входа на павилиона човек има чувството, че попада на друг континент - стотици пеперуди свободно летящи сред тропическа растителност и климат. Много подходящо място за разходка в студените, дъждовни и ветровити дни, характерни за тези географски ширини. 

6. Тюлени

ARTIS Royal Zoo - Тюлени
Игриви, умни, податливи на дресировка. Насладете се на кратките представления с участието на тюлените в определени часове през целия ден.

7. Пингвини

ARTIS Royal Zoo - Пингвини
Малки, черно-бели чаровници, печелещи симпатии навсякъде, където се появят - това са пингвините. ARTIS предоставя възможност да надникнем от близо в техния свят, давайки достъп до една истинска пингвинова колония.

8. Лъвска риба

ARTIS Royal Zoo - Аквариум
Когато видяхме да плува в аквариума тази риба, сякаш съшито несъразмерно парче тюл, предизвика всеобщия ни смях. Името й нищо не ми говореше докато не попаднах на материал за нея в интернет, свързан със значителното увеличаване на популация на този вид и силната му инвазия във водите на Средиземно море (забелязани са представители на вида около Италия). Лъвската риба (известна още като Дяволската огнена риба) е хищник, който убива плячката си чрез убождане посредством набора си от 14 смъртоносни шипа. Твърди се, че убождане от Лъвска риба в редки случай може да доведе човек до фатален край, но самото то е доста болезнено.

9. Син танг

ARTIS Royal Zoo - Аквариум
Чудели ли сте се какъв вид риба е Дори - симпатичната синя рибка със склонност към забравяне, от известния анимационен филм "Търсенето на Дори"? В ARTIST ще получите възможността да се насладите на представител от рода на Дори - Син танг. Този вид риба се среща по целия свят - по рифовете на Африка, Хавай, Япония, тихи и индийски океан и големия бариерен риф. Рибата е известна и с прозвището хирурга поради острата като бръснач перка на задния ѝ плавник, която няма да ви остави невредими, ако се опитате да я хванете.

И там където все още не сме били MICROPIA 


Уникалният музей за микроби, който представя на посетителите си една наистина впечатляваща експозиция. Запознайте се с един непознат и невидим свят, който е навсякъде около нас. Като една паралелна реалност.

Цените на билетите за ARTIS Royal Zoo са 21 евро за възрасни и 17,50 евро за деца над 3 години. До 3 години входът е безплатенПосещението в MICROPIA се заплаща допълнително (виж тук). 

Публикуване на коментар

My Instagram

Copyright © Стъпки - Блог за пътешествия и свободно време на Vickito. Made with by OddThemes