Да изживееш Коледа в сърцето на София - Немски коледен базар



Декември е месец пълен с магия - магията на Коледа. Изпълнен с аромати, вкусове, цветове, светлини, събития - Декември рисува спомени. Еуфорията около Дядо Коледа, свързана с очакването, с писането на писмо, с вълшебството около самото му появяване - на летяща шейна предвождана от няколко северни елена, озарява детските очи и изпълва света им с хиляди емоции. А ние - вече попораснали често живеем чрез детските вълнения. Докато не попаднем на място, което да ни потопи в атмосферата си, да ни зарази с веселието си, да ни опияни с чаша греяно вино, да провокира вкусовите ни рецептори с нещо топло, току-що приготвено.




Коледните базари са стари познайници на Западна Европа. С характерните си малки дървени къщички те са с установени традиции при организирането. Големи, атрактивни, изобилстващи от ръчно изработени стоки и храни те привличат към себе си не само на местни, но и на много туристи, желаещи да се докоснат до очарованието им. При нас тази концепция за празнуване на Коледа "цял месец" е позната едва от няколко години. Но има ли някой против да окъпе мрачния и сив декември в светлини? Едва ли.




Тази година Немският коледен базар в София ми се струва по-голям, по-цветен, по-интересен. Освен вкусните вурстчета с баварско кисело зеле и ароматното греяното вино, за хапване ще намери още вкусните сандвичи на БеГе, овкусени със специален телешки сос, който къкри върху печката в продължение на три дни. Какво друго ще намерим на базара - вкусни сладки изкушения приготвени на място - испански чуроси, ароматни гофрети. Красиви коледни играчки и ръчно изработените дървени лешникотрошачки допълват приказното усещане за мястото. А къде е то? Отново в Градската градина, а базарът ще остане там до 23 декември. Посетете го - магията си заслужава.
  

Публикуване на коментар

My Instagram

Copyright © Стъпки - Блог за пътешествия и свободно време на Vickito. Made with by OddThemes