БАЛКАНИ

август 09, 2018

Ниш - очаквания vs. реалност

И така рано сутринта поехме на запад с амбициозна програма, включваща посещение на лятната резиденция на Константин Велики - Медиана, Кулата с черепите - Челе кула, Концентрационния лагер "Червен кръст", Нишката крепост и разбира се - един обяд по сръбски. Казвам амбициозна, защото за хора, които не са посещавали града отдавна, не познават местоположението на забележителностите и поемат на там без ясен план и карта,... ОЩЕ.

☀ Ясу, Сикия ☀


В предварителната информация, с която разполагахме, определяха Паралия Сикия като курорт, но усещането, което изпитваш когато си там няма нищо общо с атмосферата на морските курорти, с която сме свикнали в България – широки тревни площи, стада от овци и крави, пасящи свободно из околността, без големи хотели и без типичния туристически глъч, без сергии и тумби туристи... ОЩЕ.Далече от безумната тълпа ... в Неа Врасна

Не знам дали през цялата година това китно крайморско селище се радва на такова спокойствие и успява да дари истински релакс на почиващите, но ние бяхме от малкото щастливци избрали да почиват на това местенце извън сезона... ОЩЕ.
ОЩЕ ОТ БАЛКАНИ:Няма коментари:

Предоставено от Blogger.